Adventben vagyunk,

2013.12.06. 12:51

két csoporttal tartok lelkigyakorlatot. Olyan jó élmény, jó hatással van az emberekre. Rám is. Itt egy szép elmélkedés egy kedves jezsuita barátomtól.

„Erre megérintette a szemüket, és így szólt: „Legyen hitetek szerint!” Nyomban megnyílt a szemük.” Mt 9, 29-30a Látás...unk akkor homályosodik el a leginkább, amikor krízisbe kerül életünk. Ebben az állapotban, a krízis nyomásával arányosan, egyre jobban leszűkül a látásunk: minél inkább túlterhelődünk, annál inkább zárul a látószögünk. Ezekben az időszakokban különösképpen felértékelődik a hit, hiszen odavonzza Jézust a problémák sűrűjébe. Jézus közelségében a lélek ismét megerősödik, és a személyiség mélyebb rétegeiben szunnyadó erőforrásaink mozgásba jönnek. Jézus érintése nyomán a problémák fojtogató súlyáról lehullnak a béklyók, és a hit dimenziójában ismét felerősödik a bennünk lévő életerőt mozgásba hozó látásunk.'' Sebestyén Ottó

A bejegyzés trackback címe:

https://keresztutak.blog.hu/api/trackback/id/tr475678518

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása